Виробнича практика в Німеччині – це мрія кожного студента

  • Дата публікації: 17.09.2014

Нещодавно з літньої практики повернулася одна з наших студенток. Її практика проходила в Німеччині на невеличкому острові Бальтрум. Нам вдалося дізнатись її враження і вони виявилися тільки найкращими. Що ж саме так вразило її напевно цікавить вас?

Виявляється Бальтрум – це острів в Німеччині, який входить до складу Фризьких островів. В адміністративному плані має статус селища в землі Нижня Саксонія і входить до складу району Аурих.

Бальтрум являє собою найменший з Східно-Фризьких островів, дістатися на який можна на поромі з Нессмерзиля. Під час рейсу капітану порома доводиться майстерно лавірувати між мілинами і банками, які знаходяться біля острова Нордерней. Під час відливу оголюється широка прибережна смуга і по ній можна здійснювати піші прогулянки.

Острів Бальтрум – це зона, вільна від автотранспорту. Крім цього, на відміну від інших Східно-Фризьких островів, тут немає жодного пункту прокату велосипедів. Більш того, на веб-сторінці острови відвідувачів настійно просять не привозити сюди і свої власні велосипеди. При цьому абсолютної заборони на користування велосипедами на Бальтрум не існує, тому на поромі свій педальний транспорт на острів все-таки провезти можна.

Вантажні перевезення на цьому шматочку суші здійснюються переважно кіньми, впряженими в архаїчні вози, а гості Бальтруму, завдяки його малим розмірам, можуть без транспорту потрапити в будь-яку його точку.

Цей острів Північного моря простягнувся в довжину всього на п’ять кілометрів, ширина ж його не перевищує півтора кілометра. А побачити весь острів Бальтрум можна зі спеціально обладнаної на дюні в самому його центрі оглядового майданчика.

Дуже цікава і пізнавальна так звана «стежка припливів і відливів» острова Бальтрум. Кільцевий маршрут прогулянки починається і закінчується біля будиночка адміністрації природного парку. Дорогою мандрівники дізнаються безліч подробиць про життя та події Національного парку, до складу якого включено і мілководне море.  Проте, як починалася боротьба за виживання і збереження острова Бальтрум, можуть наочно розповісти старі пальові захисні споруди, які сьогодні захищені законом про історичні пам’ятники. А острівний музей «Стара митниця» докладно познайомить гостей острова з історією о. Бальтрум і життям його мешканців.

Декілька слів від нашої студентки

Я впевнена, що практика в Німеччині – це унікальна можливість випробувати себе, пізнати звичаї, побут країни, зрозуміти суть майбутньої професії, покращити на практиці знання німецької мови та знайти нових друзів. Відвідавши бодай один раз Німеччину вам неодмінно закортить повернутися ще раз. Практика за кордоном гарантує вам нові, неймовірні враження та розширить світогляд. Цей досвід дозволить конкретно вибирати цілі в житті та досягати їх. Раджу всім скористатися такою можливістю і ви ні за що в світі не пожалкуєте!

Міні галерея


Лютий
Квітень