Українське кіно – перлина національної культури

  • Дата публікації: 13.09.2014

Саме кіно дозволяє нам, простим глядачам, поринути у новий незвіданий світ – світ фантазій, історій та мрій, у якому нам ніколи не побувати насправді, проте який щодня забарвлює та прикрашає нашу буденну реальність.

Сьогодні навіть важко уявити життя без кіно. А українське кіно – це особливі кінострічки. Вони зняті на Батьківщині, в них проглядається історія нашого народу, сяють українські кінозірки, творять українські режисери. Це наша гордість і наша надія.

Українське кіно – перлина національної культури, вияв нашої національної ментальності, вміння відтворити красу свого народу. Поринути у безмежний кінематографічний простір, сповнений незвіданих чудес та привити цікавість студентів 15 групи напряму підготовки «Облік і аудит» до пізнання української культури спробувала викладач кафедри економіки підприємства, фінансів та фінансово-економічної безпеки Літовкіна Т.В.

Так, на думку Ковчежнюка Вадима, студента цієї ж групи, кіно – це засіб наймогутнішого впливу на свідомість людини, формування люблячого ставлення до власної країни, а також велика складова української культури, необхідна для дозрівання менталітету та патріотизму.

Студенти переглянувши український молодіжний містичний трилер Любомира Левицького «Тіні незабутих предків» були зачаровані своєрідним вмінням поєднати у кінострічці красу української природи з пейзажами, історичні сюжети із сучасними, сатиричні історії з глибоко ліричними картинами.

Міні галерея


Березень
Травень