Науково-методичний семінар «Вплив економічних процесів на розвиток туризму»

  • Дата публікації: 26.09.2014

24 вересня 2014 року викладачами кафедри туризму та готельно-ресторанної справи було організовано та проведено науково-методичний семінар на тему: «Вплив економічних процесів на розвиток туризму».

Головна мета проведення науково-методичного семінару – дослідження ключових питань розвитку економіки туризму. Оскільки туризм посідає одне з перших місць серед галузей світового господарського комплексу за обсягом експорту товарів і послуг, то для України, на етапі становлення економіки та швидкого розвитку економічних процесів, туризм повинен стати дієвим засобом формування ринкового механізму господарювання, надходженням значних коштів до державного бюджету, однією із форм раціонального використання вільного часу, проведення змістовного дозвілля, вивчення історії рідного краю, залучення широких верств населення до пізнання історико-культурної спадщини тощо.

Учасники науково-методичного семінару мали можливість визначити економічні фактори, що чинять вплив процесів на розвиток туризму та обговорити нагальні питання розвитку туристичної індустрії в Україні та світі.

Виступ менеджера туристичного підприємства «Соната» (м. Умань) Шуляк Лариси Андріївни на тему «Туризм і сьогодення» викликав цікаву дискусію та полеміку. Її доповідь ґрунтувалася на тому, що розвиток туризму в Україні насамперед повинен полягати у створенні конкурентоспроможного на світовому ринку туристичного продукту, який  максимально задовольнить туристські потреби населення країни та забезпечить, на цій основі, комплексний розвиток територій та їх соціально-економічний інтерес.

Цікавими та змістовними були доповіді Нікіфорова Богдана, Тисевич Богдани, Додонової Тетяни, Власюк Оксани. Доповідачі акцентували увагу на проблемах розвитку туризму в Україні. У доповідях зазначалися переваги та недоліки організаційно-економічного механізму функціонування туристичних підприємств України порівнюючи їх з туристичними підприємствами країн світу.

Міні галерея


Березень
Травень