День партизанської слави України

  • Дата публікації: 23.09.2014

22 вересня відзначається щорічноДень партизанської слави України. Це свято було засновано в країні в 2001 році, коли на підтримку ініціативи ветеранів Великої вітчизняної війни 1941-1945 рр.. президентом України був підписаний указ «Про день партизанської слави». Дата свята була обрана на честь річниці початку партизанського руху на Україні.

День партизанської слави відзначається в Україні як данина всенародної поваги і пам’яті тим, хто, не шкодуючи себе, боровся з ворогом у його тилу, надаючи неоціненну підтримку армії. У роки Великої вітчизняної війни на території України діяли тисячі партизанських загонів, в яких перебувало близько мільйона чоловік: ці загони завдавали відчутних втрат гітлерівським військам.


У цей день на економічному факультеті проведено виховну годину, метою якої стало формування у студентів інтересу і поваги до історичного минулого нашої Батьківщини, виховання патріотичних почуттів, гуманізму, любові до України, пошани до героїв партизанського руху.
Героїчні подвиги українських партизанів у пам’яті народу житимуть вічно. Сьогодні ми низько схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто, нехтуючи смерть, зупинив фашистську навалу ціною власного життя.

Міні галерея


Березень
Травень