Однією із сучасних професій на ринку праці є готельно-ресторанна справа, яка спрямована на максимальне задоволення найрізноманітніших побутових і культурних потреб споживачів, забезпечення високогорівня сфери обслуговування.
Майбутні фахівці протягом навчання в університеті вивчають процес управління підприємствами сфери обслуговування, готельних і ресторанних комплексів, транспортних організацій та зв’язку, підприємств лікувально-оздоровчого напряму, розваг та відпочинку, тощо.
Основним завданням фахівців, які працюють у сучасних готелях і ресторанах, є створення і впровадження новітніх прийомів роботи, що забезпечуються колективними зусиллями працівників усіх служб, постійним і ефективним контролем, удосконаленням форм і методів обслуговування, вивченням і впровадженням передового досвіду, нової техніки та інноваційних технологій.
Система підготовки кадрів для готельно-ресторанного бізнесу, яка функціонує в університеті, формує змістовні знання, уміння, навички, а також досвід самостійної роботи кожного студента.
Наш навчальний заклад відкритий для всіх, хто хоче стати висококваліфікованим організатором, справжнім майстром готельно-ресторанного сервісу.
Спеціалізації:
– технології в ресторанному господарстві;
ресторанна справа та сервіс;
інноваційні технології ресторанної справи.
Місцероботивипускників:
готелі, ресторани та інші заклади готельно-ресторанного бізнесу;
відділи збуту та логістики готельно-ресторанних комплексів;
органи державного управління, контролю та якості продукції.
Посади, на якихпрацюють фахівці:
директор (заступник директора) готелючи ресторану;
начальник відділу з маркетингу та комерції у готельно-ресторанному бізнесі;
менеджер готельно-ресторанної справи;
ресторатор;
технолог харчової продукції;
інспектор з контролю якості продукції;
спеціаліст в підрозділах з виробництва, реалізації та організації споживання товарів та продукції ресторанного господарства і послуг;
спеціаліст з матеріально-технічного забезпечення (економіст зі збуту, начальник відділу збуту);
викладач готельно-ресторанної справи у навчальному закладі.