Бухгалтерія — це мистецтво

  • Дата публікації: 16.07.2014

«Бухгалтерія — це мистецтво.

Професія, що вимагає таланту і терпіння.

Особливий дар бачити за цифрами

складний світ економіки

у її взаємозв’язках і гармонії».

Йоганнес Штемлер

 

День бухгалтера України – професійне свято, яке відзначається щорічно 16 липня. Дата свята вибрана не випадково – цього дня в 1999 році був прийнятий Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Поява цього свята була зумовлена значним внеском працівників бухгалтерських служб у розвиток фінансово-господарської діяльності підприємств, установ і організацій України, зростання національної економіки.

Історія бухгалтерського обліку налічує майже 6 тисяч років. Облік називали таємницею богів, а цифри і до цього часу – сакральний елемент буття. Батьківщиною бухгалтерського обліку вважається Древній Єгипет. Слово «бухгалтер» походить від німецьких слів Buch – книга і Halter – тримач. Назва професії дуже точно відображає специфіку роботи бухгалтерів в епоху Середньовіччя, адже в ті часи дані про надходження і витрату матеріальних цінностей та грошових коштів заносилися в спеціальну книгу.

Бухгалтерія – це цікава картина ведення бізнесу. Сучасний бухгалтер – це кваліфікований спеціаліст у галузі статистики, фінансів та кредиту, організації, планування, економіки конкретної галузі господарства, здійснення бухгалтерського обліку. Бухгалтер повинен тримати в голові масу інформації, вести облік фінансових процесів, знати законодавство і постійно підвищувати професійний рівень, щоб залишитися на плаву.

Сумлінність і вірність професійному обов’язку кожного бухгалтерського працівника є і завжди буде надійною запорукою ефективного господарювання та своєчасного наповнення бюджетної скарбниці.

Міні галерея


Березень
Травень