Пейзажі рідного краю

  • Дата публікації: 09.04.2014

8 квітня 2014 року студенти першокурсники разом з магістрантами економічного факультету відвідали персональну виставку «Пейзажі рідного краю» художниці за покликанням в душі та економіста за фахом Тетяни Фокіної, яка проходить у Державному історико-архітектурному заповіднику «Стара Умань».

Тетяна Миколаївна народилася в м. Білій Церкві. Однак своїм рідним краєм вважає Черкащину. Все життя вона працювала за фахом економіста, але малювання не полишала ніколи. В моменти відчаю та безвиході, коли загинув чоловік, саме малювання допомогло впоратися з горем і додало життєвих сил.

Майже все життя художниця мешкає на Київщині. Однак саме Черкащина дала їй перший поштовх для творчого відродження і дарує найбільше натхнення. Тетяна Фокіна член Корсунь-Шевченківського районного літературно-мистецького об’єднання Янталка. Вона часто приїздить у рідне батьківське село Бровахи. На багатьох полотнах художниці – чарівні краєвиди цього села.

Досить цікавими та різноманітними у зображенні Тетяни є пейжазі «Софіївки», які наповненні літнім теплом, яскравими кольорами та безмежністю погляду.

Душевний спокій полотна став справжньою окрасою Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань».

Колектив економічного факультету висловлює щиру подяку Тетяні Миколаївні Фокіній, за вміння показати людям небачену красу, за ваші чудові твори, які принесуть радість та задоволення, а також працівникам Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань» за цікаву та змістовну екскурсію.

Міні галерея


Лютий
Квітень