Відомі постаті Черкащини або ті, хто творив історію рідного краю

  • Дата публікації: 15.03.2014

Люблю Черкаський рідний край

І сонце, й річки й водограй.

Проміння тепле з неба ллється.

Люблю до самозабуття

Свій рідний край,

Черкаський край,

На все своє життя.

Україна, як і будь-яка інша держава, може похвалитися величезним списком тих, хто все своє життя кропітко працював на благо своєї рідної землі, в ім`я розвитку українського суспільства.

Черкаський край є батьківщиною багатьох відомих людей, які залишили глибокий і значимий слід в її історії. Це ті, ким можуть пишатися не лише сучасники, але й нащадки, через сотні і навіть тисячі років. Це ті, без яких важко уявити розвиток науки, культури і всіх інших сфер життя в країні. Це великі і знамениті люди, гідні діти своєї Батьківщини.

З нагоди відзначення 60-річчя створення Черкаської області студентами першого курсу було проведено виховну годину «Відомі постаті Черкащини».

Черкаський край дав світу багато визначних людей – першого гетьмана України Богдана Хмельницького, героїв Визвольної війни Петра Дорошенка та Івана Виговського, гайдамацьких ватажків Залізняка та Гонту, генія нашого краю та всієї України Шевченка. Але не меншої уваги заслуговують такі постаті як Святитель Лука, Іван Гаркуша, Іван Підкова, Василь Симоненко, Максим Старицький, Іван Нечуй-Левицький, Євген Крамаренко, Іван Їжакевич. Захоплює, манить та тривожить життєвий шлях та доля цих особистостей, які своїми досягненнями прославили Батьківщину. У вдячних серцях студентів назавжди залишаться імена народних героїв.

Міні галерея


Березень
Травень