Болить в душі моїй Афганістан…

  • Дата публікації: 18.02.2014

15 лютого виповнилося 25 років з того часу, як завершилося виведення військ Радянської Армії з Демократичної Республіки Афганістан. Ця чужа війна, яка забрала життя тисяч українців, кровоточить в пам’яті людей і до сьогодні.

Загалом  близько 150 тисяч українців були воїнами-афганцями. Більше трьох тисяч не повернулися додому. На страшній афганській війні зазнала втрат і Уманщина.

Студенти економічного факультету відвідали мітинг – реквієм, який відбувся біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам в м. Умань.  Серед присутніх були   представники влади, учасники бойових дій та гості.

 «Влада приділяє належну увагу вирішенню проблем воїнів-інтернаціоналістів. Так, Указом Президента України Віктора Януковича 2014 рік оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав. У місті Умань створено оргкомітет та затверджено заходи щодо поліпшення соціального захисту ветеранів-інтернаціоналістів»  ― зазначив міський голова Юрій Бодров, який вручив відзнаки, медалі, грамоти та матеріальну допомогу сім’ям загиблих воїнів у Афганістані.

З вітальними словами виступили воїни – інтернаціоналісти Олег Зайченко і Олександр Кулібаба та висловили співчуття всім батькам, діти яких не повернулися з  Афганістану.

Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували тих, хто загинув у “гарячих точках”. Потім уманські «афганці», їхні родичі, учасники бойових дій і представники влади поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Міні галерея


Березень
Травень